dilluns, 24 d’octubre del 2011

PRIMAVERA, ESTIU, ETC.



El passat dijous ens vam reunir nou persones per comentar la lectura proposada per l'Ester, Primavera, estiu, etcètecera de l'autora Marta Rojals.

La novel·la va agradar moltíssim, tot i que el final potser no va estar a l'alçada, més que res perque el desenllaç es va donar en un parell de pàgines. Les lectores del club es van dedicar a fer diverses interpretacions, tornant a rellegir els paràgrafs més significatius a la recerca del seu autèntic sentit.


Es va valorar molt el domini del llenguatge de la Marta Rojals, va agradar molt l´ús de diverses varietats lingüístiques del català. L'estructura narrativa també es va trobar molt ben aconseguida, com se salta en el temps amb molta fluïdesa i el bon ritme que té en tot moment.

En quant al tema es va resaltar la capacitat de la protagonista per valorar al seu poble quan ja és adulta, en comparació amb les ganes que tenia de marxar quan era jove, i la història d'amor que conté.

També es va parlar de com costa parlar de sentiments, especialment, en situacions traumàtiques.

En la votació final es va abstenir la Rosa, que encara no l'havia acabat, però van haver dos vots per correu electrònic. Un altre persona no va votar doncs no havia llegit el llibre.

9-8-8-9-9-8-8-6-6 = 7.88



Proposem la lectura del mes que ve.

Es tracta de Estupor i tremolors, un llibre de la belga Amélie Nothomb, situat en una gran empresa del Japó, on l'Amèlie va treballar durant un any.

És doncs una novel·la autobiogràfica. Va ser Gran Premi de Novel·la de l'Acadèmia Francesa.

Esperem que agradi, i si no, serà una estona curta, doncs el llibre només té 108 pàgines i es llegeix d'una sentada.


La propera trobada serà el 10 de novembre.

Fins aleshores.