dimecres, 24 d’abril del 2013

JORDI BADIA: MARIA CLOSA


La Biblioteca Francesc Pujols de Martorell ha aprofitat la festa de Sant Jordi per fer diferents presentacions de llibres d'autors locals.
El dijous 19 d'abril va ser el torn del periodista Jordi Badia, qui presentava la seva primera obra de ficció, Maria Closa, en un acte conduït per l'Andreu González i que també va comptar amb la presència de la Regidora de Cultura de l'Ajuntament, Cristina Dalmau.




Maria Closa, és una novel·la que és memòria d'un poble de l'Alta Segarra, La Guàrdia Pilosa, però que se centra en la vida d'una dona, un personatge de ficció anomenat  Maria  Closa.
La Maria ens narra les seves vivències en primera persona i en forma de monòleg. Es tracta d'una dona de 86 anys que explica un drama rural, amb el qual podem conèixer la vida d'un poble que va arribar a estar pràcticament abandonat. 
És la de Maria la veu que recupera un temps fosc en el que molts  van  patir per estar en el bàndol dels perdedors i que ara recuperen la seva memòria ocupant el lloc que els hi pertoca en la Història.
Jordi Badia va presentar el seu llibre, publicat per l'editorial Arola, i durant l'acte el assistents van poder gaudir de la lectura d'un emotiu fragment de la seva obra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada