divendres, 26 d’abril del 2013

CELEBRACIÓ DE LA FESTA DE SANT JORDI ALS CLUBS DE LECTURA

El dilluns 22 d'abril Sant Jordi es va celebrar de la millor manera als clubs de lectura de la Biblioteca Francesc Pujols.

A les 18 hores el grup de la tarda, coordinat pel Jacint Soler, es va reunir per tal de comentar el llibre de la Montserrat Roig, El temps de les Cireres
En aquesta ocasió el grup especialitzat en lectura en català es va acostar a la lectura de l'autora barcelonina amb una obra guardonada amb el Premi Sant Jordi, l'any 1976.
Amb aquesta obra l'autora fa un retrat de tres generacions de la burgesia catalana i en la que posa en evidència la crisi de valors provocada per la Guerra Civil Espanyola, i la posterior postguerra i el franquisme.
El llibre va ser valorat molt positivament pels lectors i lectores del grup.


Per la nit, el club de lectores més antic de la biblioteca es va reunir en una sessió extraordinària per tal de celebrar la festa del llibre. 
A més de fer un sopar fred i una copa de cava per brindar per la festa, les lectores van aprofitar per fer un divertit i enriquidor intercanvi de llibres.
Com en altres ocasions, la Rosa ens va obsequiar a totes amb un punt de lectura commemoratiu de la nostra trobada.
Moltes gràcies a ella i a tots els membres dels dos clubs que converteixen una part del temps de lectura en un intercanvi d'impressions, pensaments i suggeriments entorn al fet de llegir.



dijous, 25 d’abril del 2013

FRANCISCO JOSÉ LOZANO: RELATOS ABSURDOS

El passat 22 d'abril va tenir lloc a la Biblioteca Francesc Pujols la presentació del llibre Relatos Absurdos, del martorellenc Francisco José Lozano.
Aquest llibre està format per tres històries que no tenen cap lligam aparent, encara que en el fons tenen el  denominador comú  l'engany.
L'autor va parlar de la seva formació literària, de les seves lectures de joventut i de com va guanyar el seu primer premi de literatura quan encara era un escolar. Rebre aquest primer premi de mans de l'escriptor Josep Maria Gironella el va omplir d'emoció i el va marcar.
També va parlar del seu llibre, dels escenaris de Martorell en el que està situat, que són els de la seva infantesa al barri de la Vila i de diversos aspectes literaris, com ara la influència del gènere de la ciència ficció, un dels seus favorits.
En l'acte van participar també, Mario Lozano, germà de l'autor que va fer la introducció, Daniel Lozano, fill, qui va dir unes emotives paraules  i la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Martorell, Cristina Dalmau, qui fa senyalar el recolzament de l'Ajuntament de Martorell intentar donar als autors locals.



dimecres, 24 d’abril del 2013

JORDI BADIA: MARIA CLOSA


La Biblioteca Francesc Pujols de Martorell ha aprofitat la festa de Sant Jordi per fer diferents presentacions de llibres d'autors locals.
El dijous 19 d'abril va ser el torn del periodista Jordi Badia, qui presentava la seva primera obra de ficció, Maria Closa, en un acte conduït per l'Andreu González i que també va comptar amb la presència de la Regidora de Cultura de l'Ajuntament, Cristina Dalmau.




Maria Closa, és una novel·la que és memòria d'un poble de l'Alta Segarra, La Guàrdia Pilosa, però que se centra en la vida d'una dona, un personatge de ficció anomenat  Maria  Closa.
La Maria ens narra les seves vivències en primera persona i en forma de monòleg. Es tracta d'una dona de 86 anys que explica un drama rural, amb el qual podem conèixer la vida d'un poble que va arribar a estar pràcticament abandonat. 
És la de Maria la veu que recupera un temps fosc en el que molts  van  patir per estar en el bàndol dels perdedors i que ara recuperen la seva memòria ocupant el lloc que els hi pertoca en la Història.
Jordi Badia va presentar el seu llibre, publicat per l'editorial Arola, i durant l'acte el assistents van poder gaudir de la lectura d'un emotiu fragment de la seva obra.