divendres, 31 de maig del 2013

EL MÓN DELS LLIBRES AMB EL DOCTOR RUS

Ahir vam tenir trobada del Club de lectura infantil, El món dels llibres.
El llibre que es comentava era Doctor Rus, de l'autora Gloria Sánchez, la divertida història d'un metge d'animals, bèsties i bestioles, que cura amb molta gràcia.
La Laura i la Drizzle m'expliquen que el llibre els hi ha agradat molt a totes dues i que s'han divertit d'allò més.
Mentre esperàvem al Jordi -el coordinador del grup- totes dues m'han explicat que es van apuntar al club de lectura infantil, perquè elles mateixes veien com els hi mancava una mica de lectura.
Gràcies a les lectures del Club han descobert que els hi agrada pràcticament tot i que la pràctica de la lectura  les ha ajudat a millorar en els exàmens.

La propera i darrera trobada del grup serà el proper 13 de juny, a les 17.15 de la tarda.


El Jordi ens ha portat la sorpresa del punt de lectura. L'han  fet entre tots i ha quedat així de preciós.



dijous, 30 de maig del 2013

LLUÍS-ANTON BAULENAS: PER UN SAC D'OSSOS


En la reunió que vam fer el passat dilluns dia 27 de maig els membres del club de lectura vam comentar el llibre Per un sac d’ossos de Lluís Anton Baulenas.
El llibre tracta un tema molt recurrent en tota l’obra de Baulenas: la recerca d’un sentit a l’existència i d’un lloc al món. En el cas que ens ocupa, el protagonista troba sentit a la seva vida a través de l’acompliment de la promesa feta al seu pare abans de morir. Aquest és el motiu pel qual Genís Aleu, el protagonista, es fa legionari de l’exèrcit espanyol per amagar el seu odi al règim franquista i portar a terme la seva venjança.
Tots els membres del club van coincidir en que la lectura d’aquesta novel.la és àgil tot i que barreja episodis en passat i en present. Tothom va estar d’acord en el fet de que es tracta de la història d’un suïcida perquè ningú pot pretendre demostrar el que no sent i fer-se passar per una persona amb una ideologia totalment diferent de la que té  en realitat. Per tant, en aquest sentit la història resulta una mica difícil de creure. Al llarg de la reunió, es va parlar molt més de l’època històrica que reflecteix el llibre (el franquisme i la post-guerra) que no pas de l’argument de la novel.la.

En la propera reunió es comentarà el llibre de l'autor Noah Gordon, El celler, tot degustant una copa de vi en el marc del programa Biblioteques amb Denominació d'Origen, en el qual participa la Biblioteca Francesc Pujols, durant el mes de juny.
Aquesta reunió tindrà lloc el dia 17 de juny a les 18 hores.