dijous, 29 de maig del 2014

FLAVIA COMPANY: QUE NINGÚ NO ET SALVI LA VIDA




Dilluns ens hem reunit els membres del club de lectura per comentar el llibre  Que ningú et salvi la vida de Flavia Company.

Es un llibre que no ha deixat indiferent a ningú, però tothom ha coincidit que explica una història plena d 'absurditats i que és un llibre en el que els personatges diuen moltes veritats, mentides, mitges veritats i mitges mentides. 

El protagonista és l’Enzo, un personatge bastant solitari que manté una gran amistat amb en Victor que és un triomfador cregut i sense escrúpols. En Victor li va salvar la vida a l’Enzo quan eren adolescents i per aquest motiu es creu amb el poder de demanar-li un gran favor al seu amic, un favor que l’Enzo acabarà fent però que l’obligarà a morir ple de remordiments.


En el llibre hi ha molta psicologia, com demostren algunes de les frases que surten al llarg de la novel.la com per exemple “Déu no et salva d’una mena de mort sinó d’una mena de vida” i “Haver matat és més horrorós que estar a punt de morir”.



Tothom va estar d’acord en el fet de que l’autora ha utilitzat una tècnica molt agosarada per escriure diàlegs en una escriptura plana sense utilitzar guions i sense indicar qui és l’emisor ni el receptor de cada un d’aquests diàlegs. 
Malgrat això, les converses es poden entendre perfectament, la qual cosa ens indica el domini que té l’escriptora d’aquest tipus de tècnica narrativa. 
Ha costat empatitzar amb els personatges de la novel.la perquè cap de nosaltres ens hem trobat amb la situació que els hi ha tocat viure a l’Enzo o a la seva filla dins la trama argumental, però sí que tots hem tingut clar que el missatge final de la novel.la és que millor que no deguis mai favors a ningú.



La propera reunió serà el dia 16 de Juny a les 18 h.