dijous, 26 de març del 2015

PEP COLL: NIUS



En la reunió del passat dilluns dia 23 de març, els membres del club de lectura vam comentar la novel.la Nius de Pep Coll. El llibre explica de forma novel.lada la tragèdia natural que va destruir el camping de Biescas.
A l’inici de la novel.la, en el poble de Gor només hi ha una familia i mal avinguda. Els habitants de Gor diuen que almenys una vegada a la vida han de sentir bramar el barranc.
 I exactament això és el passa durant la trama del llibre, ja que a poc a poc van apareixent tots els personatges que es veuran afectats per la riuada que tindrà lloc poc després. 
El llibre no va encantar a tothom però tampoc va desagradar. 
La gent va coincidir en l’originalitat dels personatges creats per l’autor: com la iaia i el terrorista, el germà Gonçal, la parella de Glasgow que quan es volen reconciliar ja no hi són a temps, l’àvia francesa i la infermera, la familia de Nicaragua,...
En el llibre també es pot apreciar l’esperit anticlerical de l’autor i la idea que ell té sobre els francesos, ja que surt un matrimoni francès que s’atreveixen a pescar en un lloc prohibit quan està clar que en el seu propi pais no ho farien mai perquè no s’atrevirien a desobeir cap norma.
La reunió va finalitzar parlant dels accidents naturals que han afectat a Catalunya en els darrers anys i també es van recordar les riuades que ha patit Martorell en diverses ocasions.
La propera reunió serà el dia 20 d’abril i comentarem la novel.la  Nadal a Porto  de la Teresa Pàmies