dimarts, 21 de juny del 2016

ROC CASAGRAN: ARA QUE ESTEM JUNTS

La darrera trobada del Club de lectura de nit va reunir un lector i 9 lectores per tal de comentar el llibre del Roc Casagran, Ara que estem junts

La lectura va ser molt ben valorada per tots els assistents.  Es tracta d' un petit llibre ple d'emocions i molt entranyable que parla d'una època de la història d'aquest país que sempre s'haurà de recordar.

Encara que tots vam reconèixer que és un llibre massa didàctic, també vam estar d'acord en la seva capacitat per a endinsar-nos en el coneixement de què va suposar l'exili per a molts catalans que van patir la guerra civil. 
Les penes del Tòfol no van deixar indiferent a ningú, tot i que també vam estar d'acord que no és un llibre especialment dramàtic, sinó que està ple de tendresa i sensibilitat. La mort i el drama dels perdedors de la guerra està present, però hi ha un raig d'esperança, detalls d'humanitat -i fins i tot d'amor- enmig de la barbàrie que la fan molt més suportable. 
També es va valorar l'estructura de l'obra i es va comentar com l'autor va ser capaç de despistar-nos una mica gràcies al recurs narratiu que fa servir.
Fins i tot, el capítol menys valorat per alguns, a d'altres els va semblar absolu necessari per a la consistència argumental de la novel·la.

La nostra nota va ser molt bona. 8+8+8+7+7+7+8+7+8+7= 7.5 mitjana

Tindrem la sort de comptar amb la presència de l'autor, en una sessió especial pels dos clubs de lectura de novel·la de la biblioteca,  el pròxim 26 de setembre, a les 19 h.